Ve Sonunda Pi - Azra Kohen

Aylarca bekleyişimin, çıktığı gün Samsun, İstanbul ve Antalya'da kitaba ulaşma çalışmalarım sonucunda Pi'ye kavuşmanın sevinci içimde havai fişekler patlatmıştı. Fi ve Çi'de karakterleri öylesine benimsemiştim ki her birinin akıbetini merak etmeden duramıyor ve aslında karakterlerle birlikte verilmek istenen derin mevzuları okumak için çıldırıp duruyordum. Kitabı okurken de bütün düğümler çözüldü...

Serinin ilk 2 kitabı Fi ve Çi'de tanımaya başladığınız karakterlerin hepsi, iyi ya da kötü yaptıkları her şeyin bir şekilde karşılığını buluyorlar Pi'de. Her birimizin içinde kimi zaman oluşan kaçıp gitme arzusunun depreşir ve arındırılmış yerlere gitmek isteriz. İşte, belki de birçok kişiye ütopik gelen, bu yerin bir gelişmiş versiyonunu yaratıyor dünyayı, insanlığı kurtarmaya karar veren karakterler. Ve eminim benzeri yerleri hayal eden benim gibi birçok insan var çevremizde. Bananecilikten uzaklaşıp yüzümüzü hep iyiye ve hep iyiye çağırmaya dönmeliyiz artık çünkü dünya eski bildiğimiz üretken, verimli, cömert dünya değil. Onu kendimize küstürdük ve o da üzerindeki her şeyi es geçip kendisini kurtarmanın peşine düştü.
Fi-Çi-Pi aydınlanmanın kitapları... Alıp, okuyup söyledikleri hakkında düşünmeliyiz. Yazılanların altını çizmeli belki de notlar almalıyız. Bahsedilen her kitap bir tavsiye, her müzik bir mucize. Bize de bu güzellikleri okuyup dinleyip ortak olmak hatta bu eyleme katılmak düşüyor. Hani bir laf vardır herkes kendi kapısının önünü temizlese dünya tertemiz olurdu diye. İşte bu durumda böyle minik çemberler halinde ilerleyebilir herkesi iyiliğe davet edebiliriz. 
Keyifli okumalar dilerim...

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.