Oda - Emma Donoghue


Emma Donoghue'dan Oda oldukça ilginç bir hikayeye sahip. Belki de bugüne dek okumadığınız türden bir hikaye. Sizi şaşkınlık dolu anlar bekliyor diyebilirim. Okurken birçok defa "Nasıl yani ya!" türünden ünlemlerle okudum. 7 yılınızı dört tarafı kapalı sadece tepede küçük bir penceresi olan bir odada geçirdiğinizi düşünün. Asla dışarıya çıkmak yok.

İşte böyle bir ortamda kaçırıldığınız adam tarafından hamile bırakılıp bir oğlan çocuğu dünyaya getiren "Anne" ve onun her şeyi oğlu Jack'in hikayesiyle derinden sarsılacaksınız. Anne dünyada alıştığı tüm zevklerden mahrum kalırken odada dünyaya gelen Jack ise dışarıda bir dünya olduğuna dair hiçbir şey bilmemektedir. Taa ki birgün kaçma kararı alana kadar. Anne ve Jack bir plan yaparlar ve artık özgürdürler. 
Annenin dünyaya geri dönüşü ve Jack'in dünyayla tanıştığı ilk günler haliyle pek de kolay geçmeyecektir. Her birimizin alışık olduğu güneş, rüzgar hatta ufak bir esinti bile onları oldukça fazla etkileyecektir. Dediğim gibi sizleri hiç alışık olmadığınız bir hikaye bekliyor. Bu serüvene hazır mısınız?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.