Spotlight

Gerçek bir hikayeden uyarlanan Spotlight, The Boston Globe gazetesinin Spotlight isimli ekibinin Katolik kilisesini çok derinden sarsacak bir konuyu detaylı araştırması ve bunu çok uzun bir yazı dizisi halinde yayınlamasını konu alıyor. İzlerken insanların dinle nasıl sömürüldüğünü göreceksiniz ve belki de benim gibi filmin son dakikalarında tüyleriniz diken diken olacak. 

Gazeteye yeni atanan yayın yönetmeni Marty Baron, Spotlight ekibine ellerindeki iş her ne ise bırakmalarını söyler ve yerel bir rahip hakkında yapılan suçlamaları incelemeleri görevini verir. Katolik kilisesine mensup bu rahibi incelemek demek kiliseyi incelemek demek olduğunda başta büyük çekinceler yaşansa da olayı inceledikçe bunun tek bir rahiple sınırlı olmadığını daha köklü bir sorun olduğunu görürler.

Kilise olanların farkındadır ve rahipler hakkında hiçbir şey yapmamıştır. Çocuklara cinsel istismar yapan rahiplerin sayısı gün geçtikçe artar ve Spotlight ekibinin araştırmaları birçok farklı şekilde engellenmeye çalışılır. Gün geçtikçe her şey iyice dallanıp budaklanır ve bunun çok ses getirecek bir haber olacağına emin olurlar. Bu nedenle eksiksiz bir araştırma ve birçok kanıt desteğiyle yıllarca ses getirecek bir işi üstlenmiş olurlar.

Filmi izlerken çocukken istismara uğramış insanların neler hissettiğini görecek, ailelerin karşılarında bir peder olduğu için neleri saklayabileceklerini duyunca şaşıracak ve dinlerin günümüzde nasıl değersizleştiğini bir kez daha anlayacaksınız. 

Oyunculukların kalitesini izlerken göreceksiniz zaten ama Mark Ruffalo'yu ayakta alkışladığımı özellikle belirtmeliyim. Canlandırdığı karakter Mark Rezendes'in ruhunu taşıyordu sanki. 
Bu soğuk havalarda yapılacak en güzel şey film izlemekse Spotlight en iyi tercihlerden biri olabilir. Keyifli seyirler :)

4 yorum:

  1. Spotlight emek harcanmış bir iş umarım istediğini alır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ödülsüz döneceğini sanmıyorum. Kaliteli bir yapımdı.

      Sil
  2. Mark Ruffalo kötü senaryoda oynamaz : )) çok başarılı , teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.